
Ruoanlaittoa Jatunissa: kuivalihaquesadillat, poronpaisti ja kota
Ruoka on oleellinen osa lomasta nauttimista ja siitä kannattaa ottaa kaikki irti myös Villa Jatunissa. Pyrimme tarjoamaan kattavat välineet ruoan laittoon ja myös siitä nauttimiseen. Iloksemme saimme asentaa uuden induktioliedellä varustetun hellan ja upouuden jääkaapin, jotta ruoka olisi tuoretta ja sitä olisi ilo laittaa.

Villa Jatunissa ruoanlaitosta on helppo nauttia yksin tai yhdessä. Tarjoamme ison ruokapöydän kuudella tuolilla, joiden lisäksi tarjolla on jakkaroita. Isompikin perhe tai tuttavaporukka voi siis nauttia ruoasta keittiössämme.

Jos haluat kokeilla primitiivisempää ruoanlaittoa, on kotamme siihen mainio mahdollisuus. Voit paistaa ruokaa avotulella tai kokeile vaikka savustusta. Grillimakkaratkin maistuvat paremmalta tunnelmallisessa kodassa. Aktiivisen päivän jälkeen on mukava vain istua iltaa ja nauttia iloisesta tunnelmasta.

Kaupat
Ainekset ruoanlaittoon saat läheisestä Karesuvannon / Karesuandon kylistä. Suomen puolella Nesteen puoti tarjoaa kaikki tarvittavat peruselintarvikkeet. Ruotsin puolella useampikin puoti myy elintarvikkeita, mutta Handlarn Karesuvanto on suurin ruokakauppa. Mm poron tai hirven lihaa tarjoaa W. Eliassonin lihakauppa, josta löydät poron, peuran ja hirven lihaa käristyksenä, paistilihana, kuivalihana ja monessa muussa muodossa.

Lihakaupasta saat paikallista riistalihaa edullisesti
Jos et tiedä mitä kokeilisit, kokeile esimerkiksi näitä:

Kuivaporoquesadillat
Tortillat on herkullinen ruoka myös reissun päällä. Ylijääneitä tortillalettuja, vihanneksia yms. kannattaa hyödyntää seuraavana päivänä esimerkiksi nopean quesadillan tekemiseen. Kuvassa olevassa quesadillassa oli myös vuolukanaa, mutta kuivaliha oli selkeästi maukkaampi vaihtoehto.
Ainekset: kaksi tortillalettua, juustoa, kasviksia, kuivalihasuikaleita.
Ohjeet: Leikkaa ainekset pieneksi kuutioiksi ja vuole kuivalihasta suikaleita, aseta tortillaletun päälle kuumalle pannulle, paina päälle toinen tortillalettu. Käännä kesken paiston. Nauti!
Poronpaisti ja perunat

Ainekset: Lapin puikulaperuna tai Ruotsista mandelpotatis, poronrinta / keittoliha Eliassonin lihakaupasta, porkkanaa, sipulia, lihaliemikuutio, rosmariinia.
Ohje: Laita kattilaan sopivasti vettä. Lisää lihat, kuoritut ja pienityt porkkanat, sipuli ja mausteet. Keitä pari tuntia matalalla lämmöllä (esim. 3 induktioliedellä).
Puolentoista tunnin jälkeen laita perunat kiehumaan. Kun perunat ovat valmiit, nauti. Täydennä ateriaa makusi mukaan esimerkiksi puolukkahillolla tai raikasta salaattia.